ХАРЧУВАННЯ

Одним з ключових елементів Нової української школи є безпечний освітній простір, тому, відповідно до статей законів України «Про повну загальну середню освіту», «Про охорону дитинства», в гімназії організовано повноцінне, безпечне та якісне харчування здобувачів освіти. Гарячим безкоштовним харчуванням охоплені діти пільгових категорій. У їдальні гімназії виконуються всі санітарно – епідеміологічні вимоги щодо організації харчування здобувачів освіти. Медична сестра закладу систематично слідкує за якістю продуктів, дотриманням умов і термінів їх зберігання, технологією приготування і різноманітністю страв, санітарним станом приміщень. Робота їдальні постійно перевіряється адміністрацією закладу, комісією з громадського контролю та санітарно-епідеміологічною службою.

Організація харчування

Постачальником продуктів харчування є ФОП «Соловій», Соловей Зінаїда Максимівна

забезпечено організацію повноцінного та якісного харчування учнів відповідно до Державних санітарних правил та норм, затвердженого двотижневого меню та графіка харчування;

дотримано санітарно-гігієнічні вимоги до постачання, зберігання, реалізації продуктів харчування та продовольчої сировини

організовано контроль за роботою харчоблоку, його утриманням та забезпеченням необхідним обладнанням, інвентарем та посудом

забезпечено чітку організацію чергування педагогічних працівників у шкільній їдальні відповідно до графіка чергування;

скоординовано діяльність медичного персоналу, працівників закладу та харчоблоку щодо контролю за харчуванням дітей, контролю за дотриманням учнями закладу правил особистої гігієни перед та під час вживання їжі та буфетної продукції, контролю за станом їдальні та харчоблока.

Протягом кожної перерви для здобувачів освіти працює буфет.

Вартість харчування учнів:

вартість харчування.png

Перелік пільговиків

изображение_viber_2020-12-19_14-27-26.png

Графік харчування учнів

Графік харчування.pdf

Примірне двотижневе меню 2021

Примірне двотижневе меню 2021.pdf

Контроль за якістю харчування учнів закладу здійснюють бракеражна комісія та громадська комісія

Склад бракеражної комісії (готової продукції) ЗГ № 77:

1. Макухіна Марина Юріївна - заступник директора з НВР

2. Попов Антон Євгенович – сестра медична закладу

3. Очерет Світлана Іванівна - відповідальна за пільгове харчування

4. Сухова Валентина Олександрівна - член батьківського комітету, вихователь ДНЗ №143

Склад бракеражно комісії (сирої продукції) ЗГ № 77:

1. Білошкурська Н.Ф. – завідувач виробництвом;

2. Попов Антон Євгенович – сестра медична

2. Мукомел Ірина Адольфівна - завгосп школи

Склад комісії громадського контролю за якістю харчування:

Голова комісії: Лаптінова Світлана Анатоліївна (представник батьківського комітету 8-б класу);

Члени комісії:

  1. Єлякіна Наталія Олексіївна (представник батьківського комітету 6-б класу, медпрацівник);

  2. Селезньова Олена Віталіївна (представник батьківського комітету 9-б класу);

  3. Попов А.Є. - брат медичний закладу;

  4. Дрюкова Яна Павлівна – представник профспілкового комітету гімназії.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Систематично відбуваються перевірки шкільної їдальні, складаються акти перевірки. Результати перевірки задовільні.

Перевірка роботи харчоблоку проведена за такими напрямками:

  1. Правильність зберігання у коморах і підсобних приміщеннях харчоблоку, дотримання установлених строків реалізації продуктів, що швидко псуються.

  2. Правильність виходу напівфабрикатів та готової продукції, якість приготовленої їжі.

  3. Наявність меню із зазначенням кожної страви, ваги закладки продуктів і ціни.

  4. Дотримання правил санітарії, миття посуду, санітарний стан підсобних приміщень, журнал здоров’я працівників, графік поточних та генеральних прибирань харчоблоку.

  5. Умови дотримання договору щодо підвозу продуктів харчування.