ХАРЧУВАННЯ
Одним з ключових елементів Нової української школи є безпечний освітній простір, тому, відповідно до статей законів України «Про повну загальну середню освіту», «Про охорону дитинства», в гімназії організовано повноцінне, безпечне та якісне харчування здобувачів освіти. У закладі виконуються всі санітарно – епідеміологічні вимоги щодо організації харчування здобувачів освіти. Медична сестра закладу систематично слідкує за якістю продуктів, дотриманням умов і термінів їх зберігання, технологією приготування і різноманітністю страв, санітарним станом приміщень. Робота пункту прийоми їжі постійно перевіряється адміністрацією закладу, комісією з громадського контролю та санітарно-епідеміологічною службою.
Організація харчування в гімназії здійснюється способом кейтерингу (доставка готової їжі в заклад освіти).
Постачальником продуктів харчування є товариство з обмеженною відповідальністю "ДВ КОМПАНІ", в особі директора Шульги Ольги Олекандрівни.
Забезпечено організацію повноцінного та якісного харчування учнів відповідно до Державних санітарних правил та норм, затвердженого меню та графіка харчування.
Дотримано санітарно-гігієнічні вимоги до постачання, зберігання, реалізації продуктів харчування та продовольчої сировини.
Організовано контроль за роботою пункту прийому їжі, її утриманням та забезпеченням необхідним обладнанням, інвентарем та посудом.
Забезпечено чітку організацію чергування педагогічних працівників відповідно до графіка чергування.
Скоординовано діяльність медичного персоналу, працівників закладу щодо контролю за харчуванням дітей, контролю за дотриманням учнями закладу правил особистої гігієни перед та під час вживання їжі.
Контроль за якістю харчування учнів закладу здійснюють бракеражна комісія та громадська комісія
Склад бракеражної комісії (готової продукції) ЗГ № 77:
Голова комісії: Марина МАКУХІНА, заступник директора з навчально-виховної роботи
Члени комісії:
1. Антон Попов – сестра медична закладу
2. Світлана Очерет - відповідальна за ведення загального обліку здобувачів освіти, що забезпечуються гарячим харчуванням, у тому числі безоплатним гарячим харчуванням
Склад комісії громадського контролю за якістю харчування:
Голова комісії: Юлія Чейдукова, представник батьківської громадськості, вчитель фізичної культури
Члени комісії:
Ольга Дмитрук - представник батьківської громадськості, вчитель інформатики
Валентина Сухова - представник батьківського комітету
Систематично відбуваються перевірки пункту розподілу їжі, складаються акти перевірки (додається). Результати перевірки задовільні.
Перевірка роботи проводиться за такими напрямками:
Правильність зберіганні і дотримання установлених строків реалізації продуктів, що швидко псуються.
Правильність надходження напівфабрикатів та готової продукції, якість їжі.
Наявність меню із зазначенням кожної страви, ваги закладки продуктів.
Дотримання правил санітарії, графік поточних та генеральних прибирань.
Умови дотримання договору щодо підвозу продуктів харчування.