ХАРЧУВАННЯ

Одним з ключових елементів Нової української школи є безпечний освітній простір, тому, відповідно до статей законів України «Про повну загальну середню освіту», «Про охорону дитинства», в гімназії організовано  повноцінне, безпечне та якісне харчування здобувачів освіти. Гарячим безкоштовним харчуванням охоплені діти пільгових категорій. У їдальні  гімназії виконуються всі санітарно – епідеміологічні вимоги щодо організації харчування здобувачів освіти. Медична сестра закладу систематично слідкує за якістю продуктів, дотриманням умов і термінів їх зберігання, технологією приготування і різноманітністю страв, санітарним станом приміщень. Робота їдальні постійно перевіряється адміністрацією закладу, комісією з громадського контролю та санітарно-епідеміологічною службою.

Організація харчування

Постачальником продуктів харчування є ФОП «Соловій», Соловей Зінаїда Максимівна

забезпечено організацію повноцінного та якісного харчування учнів відповідно до Державних санітарних правил та норм, затвердженого двотижневого меню та графіка харчування;

дотримано санітарно-гігієнічні вимоги до постачання, зберігання, реалізації продуктів харчування та продовольчої сировини

організовано контроль за роботою харчоблоку, його утриманням та забезпеченням необхідним обладнанням, інвентарем та посудом

забезпечено чітку організацію чергування педагогічних працівників у шкільній їдальні відповідно до графіка чергування;

скоординовано  діяльність медичного персоналу, працівників закладу та харчоблоку щодо контролю за харчуванням дітей, контролю за дотриманням учнями закладу правил особистої гігієни перед та під час вживання їжі та буфетної продукції, контролю за станом їдальні та харчоблока.

Протягом кожної перерви для здобувачів освіти працює буфет.

Контроль за якістю харчування учнів закладу здійснюють бракеражна комісія та громадська комісія

Склад бракеражної комісії (готової продукції) ЗГ № 77:

Голова комісії: Марина МАКУХІНА, заступник директора з навчально-виховної роботи

Члени комісії:

1.  Антон Попов – сестра медична закладу

2. Світлана Очерет - відповідальна за ведення загального обліку здобувачів освіти, що забезпечуються гарячим харчуванням, у тому числі безоплатним гарячим харчуванням

Склад бракеражно комісії (сирої продукції) ЗГ № 77:

Голова комісії: Неля БІЛОШКУРСЬКА, завідувач виробництвом 

Члени комісії:

 1. Антон Попов – брат медична

2. Ірина Мукомел - завідуюча господарством

Склад комісії громадського контролю за якістю харчування:

Голова комісії: Олена Пашкова, представник батьківської громадськості, асистент вчителя;

Члени комісії:


Систематично відбуваються перевірки шкільної їдальні, складаються акти перевірки. Результати перевірки задовільні.

 

Перевірка роботи харчоблоку проведена за такими напрямками: